Vores tilbud
Sådan får du et tilbud i ROBUS
Den hurtigste vej til et forløb i ROBUS er, hvis barnets eller den unges forældre eller værge (den unge selv, hvis over 18 år) kontakter ROBUS. Du kan finde link til kontaktoplysninger og træffetider nederst på siden.
Her vil du tale med en behandler, som kan give råd, vejledning og fortælle om ROBUS’ tilbud.
Efter en telefonsamtale sendes et link til spørgeskemaer, som I udfylder online.
Når vi har modtaget jeres besvarelse, vil I blive indkaldt til den første afklarende samtale via mail. Hvis vi vurderer, at I vil have mere glæde af et andet tilbud, kontakter vi jer telefonisk for at drøfte dette.
Er du i tvivl, kan du altid kontakte os for en drøftelse.
Oversigt over tilbud
Vis alle
Forløb til unge med selvskadeerfaring
Vi tilbyder et struktureret samtaleforløb med fokus på følelseshåndtering.
Forløbet består af en afklarende samtale og efterfølgende otte sessioner. Forældre deltager i den afklarende samtale samt yderligere tre sessioner.
Desuden deltager forældre i et forældreforløb á tre eftermiddage.
Den unge deltager i alle sessioner med undtagelse af en enkelt forældresession og pårørendeforløbet.
Børn og unge med overoptagethed af mad, krop, vægt
Vi tilbyder et struktureret familievejledningsforløb til familier med et barn eller en ung i risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse. Forløbet består af en afklarende samtale og efterfølgende fem familiesamtaler. Fokus i forløbet er at formidle viden om spiseforstyrrelsens mønstre, vejledning i kost, ernæring, ændring af spisemønster, og hvordan man som pårørende kan støtte.
Mellem samtalerne vil der være hjemmearbejde. Desuden deltager forældre og andre vigtige pårørende i et pårørendeforløb á tre eftermiddage.
For nogle familier er der brug for yderligere hjælp, og vi har i disse tilfælde mulighed for at udvide op til 12 samtaler.
Har jeres barn været i behandling for en spiseforstyrrelse i psykiatrien?
Hvis jeres barn er indskrevet i behandling i psykiatrien, kan det være en støtte at blive tilknyttet ROBUS i forbindelse med udskrivning. Det kan være en hjælp i overgangen fra psykiatrien.
Det vil her ofte være en fordel, hvis ROBUS deltager i et netværksmøde i psykiatrien i forbindelse med udskrivningen, så der kommer en god overgang.
Har jeres barn tidligere været i behandling i psykiatrien, men oplever at jeres barn eller ung har et begyndende tilbagefald, så kan det også være relevant med et forløb i ROBUS, så vi kan sætte ind, inden problemerne udvikler sig.
Gruppeforløb til unge over 18 år med overoptagethed af mad, krop og vægt
For unge over 18 år består behandlingen af et gruppeforløb med andre unge.
Inden opstart i gruppe vil du blive inviteret til et par indledende samtaler med henblik på at afklare, om tilbuddet er det rette for dig. Første del af behandlingen foregår i en ”intro-gruppe” med få deltagere, hvor vi gennemgår vores behandlingskoncept, laver individuelle mål og tager hul på adfærdsændringer i forhold til spisemønstre.
Ungegruppen består herefter af 12 sessioner. Der er løbende optag. Vi mødes en gang om ugen kl. 16.00-18.00.
I gruppen arbejder vi med færdigheder til at håndtere og udholde svære tanker og følelser forbundet med regelmæssig spisning og kropsbillede.
Der vil være hjemmeopgaver fra gang til gang.
Du bestemmer selv, om du har lyst til at inddrage dine pårørende i behandlingen. Du er velkommen til fx at invitere dine forældre med til den afklarende samtale, og hvis det kan give mening for dig, så kan man i stedet for ”intro-gruppe” komme sammen med sine pårørende til enkelte samtaler med samme indhold som ”intro-gruppe” og herefter starte i Ungegruppen. Hvis du bor hjemme, anbefaler vi at inddrage dine forældre i behandlingen.
Pårørende kan tilbydes pårørendeforløb á tre eftermiddage.
Forløb til børn og unge med tvangstanker og -handlinger
(Aktuelt lukket for nye forløb)
Vi tilbyder et kort, struktureret samtaleforløb, hvor vi tilpasser programmet, så I sammen med jeres barn kan arbejde på at tage styringen tilbage. Vi hjælper jer med at forebygge eventuelle tilbagefald efter forløbet.
Forløbet er til børn og unge fra 0. klasse op til 17 år. Indsatsen består af en afklarende samtale og efterfølgende 8 sessioner. Forældrene og den unge deltager sammen i alle sessioner.
Tilbuddet er et pilotprojekt, der løber i 2024 - 2025.
STIME
"Styrket tværsektoriel indsats for børn og unges mentale sundhed" (STIME) er et samarbejde mellem psykiatrien og tyve kommuner. I Københavns Kommune tilbyder vi sporene "Når tanker om krop og mad fylder for meget", "Når svære følelser fører til selvskade" og ”Når gentagne tanker og handlinger tager styringen”. Alle sporene udbydes hos ROBUS.
Du kan se mere om, hvad STIME er i denne video:
Kontaktoplysninger og træffetider
ROBUS
Limfjordsvej 23
Træffetider
Tirsdag: kl. 10.30 - 12.00
Torsdag: kl. 9.00 - 10.30.