Vores tilbud

Vi tilbyder familiesamtaler, individuelle samtaler, gruppebehandling og pårørendegrupper. Her kan du læse mere om dem.

Oversigt over behandlingsforløb

Fold alle ud

Når svære følelser fører til selvskade

Vi tilbyder et struktureret samtaleforløb til børn og unge, der skader sig selv. 
Formålet med forløbet er, at barnet/den unge lærer at forstå og håndtere sine følelser på nye og mere hensigtsmæssige måder, så behovet for at selvskade bliver mindre.

Indsatsen retter sig mod unge i alderen 12-17 år.
Forløbet består af en ni samtaler, hvor forældre deltager i tre af dem.
Desuden deltager forældre/pårørende i et forældreforløb á tre eftermiddage. 

Når gentagne tanker og handlinger tager styringen

Vi tilbyder et struktureret samtaleforløb til børn og unge med gentagne tanker og handlinger, der står i vejen for udvikling og trivsel.  I samtalerne klæder vi jer og jeres barn på til at stå imod tvangstanker og -handlingerne, så det bliver muligt at tage styringen over sit eget liv tilbage. Vi hjælper jer også med at forebygge eventuelle tilbagefald efter forløbet.

Forløbet er til børn og unge fra 0. klasse op til 17 år. 
Indsatsen består af ni sessioner. Forældrene og den unge deltager sammen i alle sessioner. 

Når tanker om krop og mad fylder for meget

Vi tilbyder et struktureret familievejledningsforløb til familier med et barn eller en ung i risiko for at udvikle en spiseforstyrrelse. Fokus i forløbet er at formidle viden om spiseforstyrrelsens mønstre, vejledning i kost, ændring af spisemønster, og hvordan man som pårørende kan støtte.

Forløbet retter sig mod børn og unge mellem 10-17 år. 
Forløbet består af seks familiesamtaler.
Desuden deltager forældre/pårørende i et pårørendeforløb á tre eftermiddage.

For nogle familier er der brug for yderligere hjælp, og vi har i disse tilfælde mulighed for at udvide op til 12 samtaler.

Har jeres barn været i behandling for en spiseforstyrrelse i psykiatrien?

Hvis jeres barn får behandling i psykiatrien, kan det være en støtte at blive tilknyttet ROBUS i forbindelse med udskrivning. 

Har jeres barn tidligere været i behandling i psykiatrien, men begynder at vise tegn på tilbagefald, kan det også være relevant med et forløb i ROBUS.

Gruppeforløb til unge over 18 år med overoptagethed af mad, krop og

For unge mellem 18-23 år, der kæmper med overfokusering på mad og krop, har vi et gruppeforløb på 12 gange med opstart to gange årligt. Gruppen mødes torsdage kl. 16.00-18.00.

Inden opstart i gruppen vil du blive inviteret til et par indledende samtaler med henblik på at afklare, om tilbuddet er det rette for dig. 

I gruppen arbejder vi med færdigheder til at håndtere og udholde svære tanker og følelser forbundet med regelmæssig spisning og kropsbillede.

Du bestemmer selv, om du har lyst til at inddrage dine pårørende i behandlingen. Du er meget velkommen til f.eks. at invitere dine forældre med til den afklarende samtale.

Pårørende kan tilbydes pårørendeforløb á tre eftermiddage. 

STIME

"Styrket tværsektoriel indsats for børn og unges mentale sundhed" (STIME) er et samarbejde mellem psykiatrien og tyve kommuner. I Københavns Kommune tilbyder vi sporene "Når tanker om krop og mad fylder for meget", "Når svære følelser fører til selvskade" og ”Når gentagne tanker og handlinger tager styringen”. Alle sporene udbydes hos ROBUS.

​​​​​​​Du kan se mere om, hvad STIME er i denne video:

Video Url