Til fagpersoner

Vi henvender os også til fagpersoner, der arbejder med børn og unge. Vi afholder blandt andet faglige arrangementer, som du kan melde dig til her.

Information særligt til:

Vis alle

Læger

Det kræver ikke henvisning for at komme i behandling i ROBUS. Den letteste vej, er hvis forældrene kontakter os direkte. 

Hvis det drejer sig om en spiseforstyrrelse, så kan det være vigtigt at vurdere, om den unge er i ROBUS’ målgruppe, eller bør henvises til psykiatrien. Der er ikke lang ventetid til behandling for spiseforstyrrelse i psykiatrien – ofte kortere end til os.
Den unge bør henvises til psykiatrien ved:

  • Klar undervægt
  • Drastisk vægtændring indenfor kort tid
  • Overspisninger og/eller opkastninger flere gange ugentligt
  • Betydelig somatisk påvirkning
  • Vedholdende benægtende indstilling fra den unge

ROBUS er et tidligt forebyggende tilbud og vi tager gerne unge i behandling, som kun udviser begyndende symptomer, så længe det udgør en belastning for den unge eller familien.

Vi samarbejder meget gerne med den unges praktiserende læge. 

Børne- og unge rådgivere hos myndighed

Det kræver ikke henvisning for at komme i behandling i ROBUS. Den letteste vej, er hvis forældrene kontakter os direkte.

Inden du anbefaler en familie at kontakte os, kan du med fordel ringe til os, så vi kan koordinere samarbejdet med her og familien. Jf. kk-retningslinjer skal BBU-forløbet holdes åbent, mens den unge er i forløb i ROBUS. Forløb i ROBUS kan også indgå som et element i en bredere og mere helhedsorienteret indsats i forhold til at hjælpe en ung.

Vi vil meget gerne have et samarbejde med familiens børne- og ungerådgiver.

Skole- og fritidspersonale

Det kræver ikke henvisning for at komme i behandling i ROBUS. Den letteste vej er, hvis forældrene kontakter os direkte. Det kan imidlertid godt være en fordel, at du kontakter os for en anonym drøftelse, inden du henviser familien til os, så vi bedre kan sikre, at familien ikke henvender sig forgæves.

Vi samarbejder meget gerne med skole- og fritidspersonale. 

Vi oplever ofte, at de vanskeligheder, vi arbejder med, spreder sig i en årgang. Derfor kommer vi gerne ud og fortæller om spiseforstyrrelse, selvskade og OCD til personalegrupper – kontakt os gerne, hvis I skulle ønske det.

Vi deltager også gerne i netværksmøder, og der vil også være tilfælde, hvor vi kontakter jer med henblik på et netværksmøde, hvis vi tænker, at skolen kan spille en rolle i forhold til at øge den unges trivsel.

Sundhedsplejersker

Det kræver ikke henvisning for at komme i behandling i ROBUS. Den letteste vej, er hvis forældrene kontakter os direkte. Det kan imidlertid godt være en fordel, at du kontakter os for en anonym drøftelse, inden du henviser familien til os, så vi bedre kan sikre, at familien ikke henvender sig forgæves.

Vi samarbejder meget gerne med Sundhedsplejen.

Hvis problematikken vedrører børn/unge med en begyndende spiseforstyrrelse, så viser forskning, at jo tidligere der sættes ind med specialiseret behandling til børn/unge med en begyndende spiseforstyrrelse, jo bedre er prognosen. Vi hjælper derfor meget gerne børn og unge, som kun har spæde symptomer, ligesom vi også hjælper børn og unge med mere alvorlige symptomer på en spiseforstyrrelse.

Faglige arrangementer i ROBUS i 2024

Vis alle

Eftermiddagsmøder om spiseforstyrrelser og selvskade

Den 1. oktober 2024 klokken 15.00-16.30 i vores lokaler på Limfjordsvej 23, 2720 Vanløse. 

Tilmelding senest den 25. september 2024.

Online-oplæg om spiseforstyrrelse og selvskade

Den 3. december 2024 klokken 9-10. 

Tilmelding senest den 2. december 2024.

Tilmeld dig til arrangementerne

Signe Freja Rottbøll Kofoed